Keep on shopping in a free world.

Waar moet je dan eigenlijk op letten? Vier tips om zorgeloos online te winkelen.

Dit artikel is in samenwerking geschreven met DAS.

Door weer en wind de stad in om een fiets, broek of zelfs WC-papier te kopen? Niet meer nodig! Tegenwoordig is alles te krijgen op het internet. Zelfs voor boodschappen hoef je de deur niet meer uit, want ook bij de supermarkt kun je online bestellen. Superhandig natuurlijk, maar waar moet je eigenlijk op letten?

14 dagen bedenktijd

Bij een bestelling via een webwinkel heb je bijna altijd 14 dagen de tijd om erachter te komen of het bestelde product aan je verwachtingen voldoet. Je kunt de nieuw aangekochte schoenen tenslotte pas proberen op het moment dat de schoenen daadwerkelijk geleverd zijn. Ben je niet tevreden over je aankoop? Dan moet je binnen 14 dagen na ontvangst de verkoper berichten dat je de overeenkomst wilt ontbinden. Maar let op! Je hoeft daarbij geen reden aan de verkoper op te geven. Hierna heb je vervolgens nog eens 14 dagen de tijd om het product terug te sturen. In tegenstelling tot “offline” winkelen geldt de bedenktijd ook voor afgeprijsde producten, showroommodellen en tweedehands artikelen. Goed om te weten!

Aanbetaling van 50% en de totaalprijs

In de wet zijn bepaalde zaken geregeld over de aankoopprijs. Zo mag een verkoper bijvoorbeeld slechts 50 % van de koopsom als aanbetaling in rekening brengen. Veel webwinkels houden zich hier niet aan en stellen als voorwaarde dat je het volledige bedrag meteen vooruit betaald. Ondanks dat dit gewoonte is, hoeft het wettelijk dus niet. Dat is interessant om te weten bij grote aankopen.

Ook is de verkoper verplicht te werken met een totaalprijs. Het is dus niet toegestaan dat er na het sluiten van de overeenkomst opeens allerlei extra kosten bij je in rekening worden gebracht. Ook mogen vinkjes, bijvoorbeeld een aanvullende verzekering of garantie, niet standaard aangevinkt zijn. Houd dit dan ook altijd goed in de gaten!

Sommige producten mag je niet terugsturen

Er bestaan natuurlijk ook uitzonderingen op de bedenktijd. De boodschappen van de supermarkt zijn daar een voorbeeld van. Deze zijn tenslotte veelal bederfelijk van aard. Ook onroerende zaken, financiële diensten, veilingen, loterijen, persoonlijke artikelen zoals fotoalbums, op maat gemaakte producten, badkleding/ondergoed, online geboekte vakanties en verzegelde producten zijn uitgesloten.

Koop bij een betrouwbare partij

Op het moment dat je besluit een aankoop op het internet te doen, kijk dan eerst even of de webwinkel is aangesloten bij een keurmerk of zoek op internet naar recensies van kopers die je al voor zijn gegaan. Zeker wanneer je “op afstand” winkelt, moet je extra voorzichtig zijn. Stel dat je niet tevreden bent over je nieuwste aanwinst, dan kun je niet gemakkelijk even de winkel binnenstappen om verhaal te halen bij de verkoper. DAS heeft een handige checklist om te checken of de website betrouwbaar is.

Iedereen shopt wel eens online en dat gaat eigenlijk altijd goed. Maar wat als je bij die nieuwe laptop bijvoorbeeld geen garantie meer krijgt? Dan is het fijn als je weet waar je staat op juridisch gebied. Met Gavin Legal heb je op zulke momenten goed juridisch advies binnen handbereik voor een goede prijs. Wil je meer weten? Hier lees je er alles over!